Waarom in mei naar Amsterdam?

Amsterdam in mei is vol kleuren en levendigheid, de ideale maand van het jaar om deze stad te ontdekken door te fietsen rond de straten, het nemen van een boottocht over de beroemde grachten of gewoon rugzak in de omgeving van de stad. Een bezoek aan Amsterdam in mei is een must voor iedereen die dol is op het gezoem van evenementen en muziekfestivals.

 

Amsterdam in mei: to do list

#1 Wonen de Nederlandse herdenkings- en bevrijdingsdag bij

 

Elk jaar op 4mei en5 mei viert Nederland Herdenkingsdag en Bevrijdingsdag. Deze twee data staan dicht bij de Nederlanders, omdat ze bedoeld zijn om de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog te koesteren en te herdenken en natuurlijk te vieren dat ze bevrijd zijn van de nazi-bezetting.

Een interessant feit is dat Nederland het enige land is dat bekend is om hun WOII-herdenking en overwinningsviering op twee verschillende dagen te vieren. Nederlanders geloven echt dat zowel Bevrijding als vrijheid apart gevierd moeten worden, omdat emoties met jubelen moeten worden ervaren.

Beide dagen zijn gereserveerd voor kunsttentoonstellingen, gedenktekens en concerten. Onze tip is om restaurants in Amsterdam vroeg in de ochtend te controleren, omdat ze gratis ontbijt aanbieden om de Bevrijdingsdag te vieren.

 

#2 boek een privédagtrip naar Keukenhof

 

Mei is de laatste maand waarin u de beroemde tulpenvelden bij Keukenhof bewonderen, als belangrijkste reden waarom wij u aanraden om een privédagtrip naar Keukenhof vanuit Amsterdam te boeken.

Keukenhof Gardens worden beschouwd als de tuin van Europa vanwege hun delicatesse en explosie van kleuren die elk voorjaar verschijnen. Een bezoek hier is een must als je het authentieke gevoel van Nederland wilt ervaren. Miljoenen bloemen zullen uw gezichtsvermogen betoveren, terwijl u nemen in de betoverende geur van de lente.

 

#3 Maak een privé-Amsterdamse Anne Frank en Joodse Wijktour

 

Een andere activiteit om te doen in mei in Amsterdam is het boeken van een wandeltocht en het ervaren van de stad zoals Anne Frank deed terug in de dag. Deze tour krijgt je een diepgaande introductie over haar leven en geschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Tijdens deze tour krijg je de kans om diepgaande kennis te krijgen over de Tweede Wereldoorlog, de gevolgen voor de Joodse gemeenschap en ontdek je vele interessante locaties zoals de Portugese Synagoge, Rembrandtplein, Auschwitz Monument, Verzetsmuseum Amsterdam, Anne Frank Huis of het wereldberoemde Spinozamonument.

 

#4 Wonen de Moving Futures Festival

 

Dit is een vrij uniek dansfestival dat het hele jaar door in verschillende steden in Nederland wordt gehouden. Het Moving Futures Festival bereikt amsterdam in mei, wat een geweldige kans is om nieuwe en jonge kunstenaars te bewonderen en aan te moedigen. Van muzikale duetten tot uitstekende één-op-één voorstellingen, je zien hoe een nieuwe generatie kunstenaars de manier waarop we de kunst van het dansen waarnemen, kan uitdagen.

Dit reizende dansfestival in Amsterdam is ideaal voor het maken van nieuwe, multiculturele vrijspraak, terwijl er tijdens het festival verschillende publieke evenementen zoals optredens, danswandelingen of diners beschikbaar zijn. Als je een duidelijk beeld wilt krijgen van hoe het leven in Amsterdam verloopt, is dit misschien de plek om voor jou te beginnen!

 

#5 Boek een dagje naar Giethoorn, inclusief een boottocht

Een geweldige dagtocht van Amsterdam is die naar Giethoorn. Het geeft je de kans om het zogenaamde Venetië van Nederland te verkennen, een mijlpaal die op je reis lijst in Amsterdammoet staan.

Met deze dagtocht krijg je de kans om het pittoreske stadje Giethoorn, de verborgen schoonheden van het Nederlandse platteland, een boottocht over de verschillende waterwegen te verkennen en die kleine boerderijen te bewonderen die meestal op Nederlandse ansichtkaarten te zien zijn.

Boek nu een tour in Amsterdam!

About Author

client-photo-1
admin