Waarom in december naar Amsterdam?

Amsterdam in de winter is een magische plek om te zijn, omdat de hele stad verandert in een levendig sprookje. Verschillende kerstmarkten pop-up in belangrijke stad plekken, terwijl thematische tentoonstellingen worden gehouden en de winter parade is de meest verwachte evenement van de maand. In december lichtten de Amsterdamse grachten op, want de huizen aan hun zijkanten zijn versierd met kleurrijke, gezellige lichtjes. Dus, als u op zoek bent naar een unieke kerstervaring, raden wij u aan om Amsterdam te bezoeken in december.

Amsterdam in december: to do list

#1 De Kerstmarkt op het Rembrandtplein bijwonen

Het Rembrandtplein, een van de populairste pleinen van Amsterdam, maakt in december elk jaar een magische make-over. Tijdens de feestdagen u hier een authentieke kerstmarkt bijwonen.

U vindt hier authentieke Nederlandse dranken en voedingsmiddelen, cadeau-ideeën, warme chocolademelk, maar toch raden wij u aan om niet over te slaan proberen de meest heerlijke traditionele Nederlandse traktatie: poffertjes!

 

#2 Boek een privé dagtrip van Amsterdam naar Brussel

Als u wilt onderzoeken hoe andere steden in de buurt van Amsterdam zich voorbereiden op Kerstmis, raden we u aan een privédagtrip van Amsterdam naar Brussel teproberen. In ongeveer 10 uur wandelt u door de straten van Brussel met een privégids, die deze prachtige stad zal presenteren op een manier die u nooit zult vergeten.

Tijdens deze privétour ontdekt u historische bezienswaardigheden in het centrum van Brussel, samen met vele toptoeristische attracties, zoals Grand palace, Mannenken of Place de la Bourse square. Ook krijgt u de kans om wat kerstinkopen te doen, omdat het schema voor deze reis flexibel is en kan worden aangepast aan uw voorkeuren.

 

#3 Vergeet niet te schaatsen op Museumplein

Het Museumplein in Amsterdam wordt omgetoverd tot een indrukwekkende ijsbaan. Van november tot februari u glijden en plezier hebben tussen de lokale bevolking en toeristen die Amsterdam bezoeken in december. Het is de belangrijkste attractie omdat het een prachtig uitzicht biedt over het Rijksmuseum, dat op een feestelijke manier zal worden ingericht.

Daarnaast is de ijsbaan omgeven door kerstmarkt kraampjes met tal van warme drankjes, snacks of voedingsmiddelen om uw energie niveaus omhoog te houden.

 

#4 Bezoek de kersttentoonstelling in Amsterdam

Elk jaar organiseert museum Willet-Holthuysen in Amsterdam een prachtige kersttentoonstelling die je moet bewonderen als je toevallig in december in deze stad bent.

Abraham Willet-Holthuysen was een verzamelaar van glas, kunst en hij was een bibliofiel. Toch is de belangrijkste attractie van dit museum de speciale kerst inWillet. Dit is een tentoonstelling waarin het huis is omgeven met verschillende kerst-geïnspireerde items. Bovendien wordt elk jaar een thema gevolgd, zodat je elk jaar de kans krijgt om het sprookje van het seizoen op een andere manier te ervaren.

 

#5 Wonen de Winter Parade in Amsterdam

Zowel de lokale bevolking als toeristen kijken elk jaar vooruit naar de Winter Parade in Amsterdam. Vanaf20 december worden overal in de stad een reeks visies, ontmoetingen en bijeenkomsten georganiseerd. Daarnaast heeft elk jaar een thema geïnspireerd door een Deense traditie, waardoor de algehele ervaring nog aantrekkelijker wordt.

Het is geen straatshow, geen circus, geen kerstevenement. De Winter Parade in Amsterdam wordt gezien als iets dat je zintuigen zal tintelen en je zal omarmen met de kerstvreugde die zich over de hele wereld verspreidt!

Boek nu een tour in Amsterdam!

About Author

client-photo-1
admin