Waarom amsterdam bezoeken in januari?

Een goede reden waarom een bezoek aan Amsterdam in januari zou kunnen zijn het feit dat vliegtickets en hotel tarieven zijn op hun laagste tijdens deze maand. De toeristische drukte is aanzienlijk kleiner, waardoor het algehele landschap van de stad gemakkelijk te verkennen en te bewonderen is.

Januari in Amsterdam heeft een post-vakantie rust, zonder de constante zoemende toeristische drukte. Het is een geweldige tijd om te voorschijn te komen in een aantal outdoor chill en bewonder de winterse klimaat als het maakt ruimte voor de volgende lente maand. Er vinden verschillende evenementen plaats, waaronder de wereldberoemde Nationale Tulpendag in Amsterdam.

Amsterdam in januari: to do list

#1 Wonen de Nationale Tulpendag in Amsterdam bij

Nederlandse floriculturisten kweken al sinds de17e eeuw tulpen, waardoor deze kleurrijke bloemen al generaties lang het officieuze symbool van Nederland zijn. Het is waar dat bijna alle evenementen in verband met de tulpen plaatsvinden van maart tot mei. Toch vindt in het derde weekend van januari elk jaar de Nationale Tulpendag plaats.

In Amsterdam krijg je de kans om een bloemenfeest op de Dam te observeren. Net buiten het Koninklijk Paleis in Amsterdam worden een veelheid aan tulpen geplant, die alles veranderen in een rel van kleuren.

 

#2 Bezoek het Koninklijk Paleis in Amsterdam

Dit gebouw werd oorspronkelijk ontworpen als een stadhuis terug in de17e eeuw. Koning Louis Bonaparte transformeerde het in een plaats, dat is waarom tegenwoordig is bekend onder de naam het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Het wordt beschouwd als een van de belangrijkste monumenten in Nederland. Het bevat verschillende sculpturen en schilderijen van invloedrijke kunstenaars, waaronder Rembrandts studenten Govert Flinck en Ferdinand Bolcontinues.

Dit paleis is het officiële ontvangstpaleis van koning Willem-Alexander, omdat het voortdurend een belangrijke rol speelt bij staatsbezoeken of koninklijke evenementen zoals de nieuwjaarsrecepties.

 

#3 bezoek museum Het Rembrandthuis

Het Rembrandthuis Museum in Amsterdam, dat in zijn 17e eeuwse Nederlandse design wordt gerestaureerd, moet op reis zijn.th Het is een plek waar je het dagelijks leven van Rembrandt in Amsterdam ontdekken, want je de studio bewonderen waar verschillende van zijn kunstwerken zijn gemaakt.

Het is een museum gewijd aan zowel zijn leven als zijn werk, terwijl hier gedurende het jaar verschillende kunstgerelateerde evenementen of tentoonstellingen worden gehouden.

 

#4 Boek een privédagtrip van Amsterdam naar Brugge

En als je denkt dat er weinig tot geen activiteiten te doen zijn in Amsterdam in januari,kunnen we je verzekeren dat het niet de waarheid is. U bijvoorbeeld kiezen voor een privédagtrip van Amsterdam naar Brugge om de voortreffelijke flair van deze oude stad te herontdekken.

De privégids zal een diepgaande presentatie geven van het historische centrum van Brugge dat is toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook verken je het intrigerende gebied rond het Dyver-kanaal. De smalle straatjes van de Stoofstraat, het Gruuthuse paleis, het Burgplein of de Basiliek van het Heilig Bloed, zijn allemaal opgenomen in de reisroute en natuurlijk u wat vrije tijd aanvragen om alleen door deze stad te wandelen.

 

#5 Woon het jaarlijkse Jumping Amsterdam Festival bij

Het Jumping Amsterdam Festival wordt jaarlijks georganiseerd voor hippische professionals en liefhebbers. Het is een kans om die majestueuze dieren te bewonderen tijdens een wedstrijd evenement vol uitdagingen.

Het is een van de belangrijkste evenementen in Amsterdam in januari,want het is een hoogtepunt in de Nederlandse hippische kalender. Shows, springen of dressuur wedstrijden worden bijgewoond door ‘s werelds beste ruiters en Olympische kampioenen. Het is een kindvriendelijk festival, met verschillende grappige en spannende shows voor de kleintjes.

Boek nu een tour in Amsterdam!

About Author

client-photo-1
admin