Doe mee aan deze 2 uur durende wandeltocht en ontdek alles over het leven tijdens de nazi-bezetting in de vroege jaren 1940. Ontdek hoe de mensen belangrijke gebeurtenissen zoals de staking van Februari en de hongerwinter doorstaan. Luister naar het verhaal van Anne Frank, haar familie en hun strijd in deze donkere periode.

Leer alles over de Joodse geschiedenis van Amsterdam. Krijg interessante informatie over de achtergrond van de oorspronkelijke Joodse wijk en de evolutie ervan door de eeuwen heen. Verken de eeuwenoude Joodse wijk van de stad en leer meer over het roerige verleden van Amsterdam. Krijg inzicht in hoe de Joodse gemeenschap leefde en overleefde tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

Bekijk vele bezienswaardigheden zoals de Portugese synagoge, het Joods Historisch Museum en het hoofdkwartier van de Joodse Raad. Ontdek sites zoals de Dokwerker en het Auschwitz Monument.

Luister naar verhalen over Anne Frank en haar familie, haar verhuizing uit Duitsland, haar inmiddels beroemde dagboek en hoe haar vader het na de oorlog publiceerde.

Tijdens deze tour bezoekt u enkele van de meest historische bezienswaardigheden, zoals:

-Het Spinozamonument

-Het hoofdkwartier van de Joodse Raad

-De Hollandsche Schouwburg

-Het Joods Historisch Museum

-De Portugese synagoge

-Het Auschwitz Monument

Ontmoet voor de Portugese synagoge aan de nieuwe Amstelstraat 1. Wij opereren dagelijks en u uw eigen vertrektijd kiezen tussen 10:00 – 16:00. Met uw reserveringsbevestiging ontvangt u foto’s van het ontmoetingspunt zodat u het gemakkelijk vinden!

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review