2 hours
DURATION
ALL
AGE
Amsterdam
LOCATION

Sluit je aan bij deze privéwandeltocht van 2 uur en ontdek wat er nog over is van de oude Joodse wijk in Amsterdam. Het hart van de voormalige Joodse wijk ligt in het gebied rond de Jodenbreestraat, het Waterlooplein en de Wibautstraat. De Joden die hier kwamen uit landen als Spanje en Portugal, maar ook uit Oost-Europa waren voornamelijk bezig met retail, geld, boek afdrukken en diamant verwerking.

Tijdens deze tour zullen we natuurlijk ook nadenken over de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog, die grote gevolgen hadden voor de Joodse Gemeenschap. Na de Tweede Wereldoorlog waren er slechts 5.000 van de oorspronkelijke Joodse Gemeenschap van 80.000 mensen.

Verken de Joodse wijk van de stad met je privégids en leer meer over het leven van Anne Frank. Hoor verhalen over de relatie van Anne Frank met haar familie, toen ze uit Duitsland verhuisde en de tijd dat ze zich verschuilt. Krijg interessante informatie over de achtergrond van de oorspronkelijke Joodse wijk en de evolutie ervan door de eeuwen heen.

Bekijk vele bezienswaardigheden zoals het The Joods Historisch Museum, het Auschwitz monument en tenslotte het huis van Anne Frank, waar uw tour eindigt.

Tijdens deze Tour zijn de belangrijkste bezienswaardigheden die we zullen bezoeken:

-Portugese synagoge

-Rembrandtplein

-Auschwitz monument

-Verzetsmuseum Amsterdam

-Hollandsche Schouwburg

-Anne Frank huis

-Spinozamonument

Ontmoet voor de Portugese synagoge aan de nieuwe Amstelstraat 1. Wij opereren dagelijks en u uw eigen vertrektijd kiezen tussen 10:00 – 16:00. Met uw reserveringsbevestiging ontvangt u foto’s van het ontmoetingspunt zodat u het gemakkelijk vinden!

Tour Reviews

There are no reviews yet.

Leave a Review